Κερδίστε περισσότερα από τον σχεδιασμό ιστοστελίδων: Επιπλέον υπηρεσίες που μπορείτε να προσφέρετε

Κερδίστε περισσότερα από τον σχεδιασμό ιστοστελίδων: Επιπλέον υπηρεσίες που μπορείτε να προσφέρετε

Διαβάστε την μετάφραση του άρθρου «Earning More From Web Design: Extra Services You Can Provide″ από το Six Revisions.

Καθώς το ψηφιακό τοπίο γίνεται ολοένα και πιο ανταγωνιστικό, και το κόστος ανάληψης ενός νέου πρότζεκτ για δημιουργία ιστοσελίδας αυξάνεται σταθερά, οι σχεδιαστές ιστοσελίδων πρέπει να είναι περισσότερο δραστήριοι όσον αφορά στην εύρεση επιπλέον τρόπων για τη διαρκή παραγωγή αξίας για τους πελάτες τους.

Για να επιβιώσουν, οι σχεδιαστές ιστοσελίδων χρειάζεται να προσαρμόσουν και να αυξήσουν το κέρδος που παράγεται ανά πελάτη. Το ακόλουθο άρθρο καλύπτει πέντε στρατηγικές για να αυξήσετε το εισόδημά σας μέσω των πρότζεκτ σχεδιασμού ιστοσελίδων.

Υπηρεσίες Συντήρησης Ιστοσελίδων

Η ψυχική ηρεμία είναι μια πολύ ομορφη κατάσταση, τόσο για εσάς, όσο και για τον πελάτη σας. Ο πελάτης σας θέλει να ξέρει πως θα βρίσκεστε εκεί αν ποτέ κάτι πάει στραβά. Και μπορείτε να βρίσκεστε, με κάποιο αντίτιμο.
Οι ιστοσελίδες πέφτουν, τα συστήματα διαχείρισης περιεχομένου (CMS) και τα plugin τους πρέπει να αναβαθμίζονται τακτικά, όπως και οι βιβλιοθήκες JavaScript, και η λίστα συνεχίζεται.

Η διαρκής συντήρηση είναι τόσο σημαντικό κομμάτι της διαχείρισης μιας ιστοσελίδας, ώστε υπάρχουν εταιρείες που εξειδικεύονται αποκλειστικά στη συντήρηση ιστοσελίδων. Τα αποτελέσματα αναζήτησης στο Google για την φράση «υπηρεσίες συντήρησης ιστοσελίδων» (website maintenance services) παρουσιάζουν εταιρείες που εστιάζουν μόνο στην παροχή υπηρεσιών συντήρησης ιστοσελίδων.

Μια συζήτηση σχετικά με τη διαρκή παροχή υπηρεσιών συντήρησης της ιστοσελίδας πριν από την έναρξη ενός πρότζεκτ θα διασφαλίσει ότι δεν θα προβείτε μεταγενέστερα σε περίεργες τεχνικές αύξησης της αξίας της πώλησης, ενώ ο πελάτης σας θα μπορεί να κοιμάται ήσυχος, γνωρίζοντας πως θα βρίσκεστε εκεί για να προσφέρετε τη βοήθειά σας αν έρθει εκείνη η στιγμή.

Σε πολλούς από τους πελάτες μας στην Social Garden (την ψηφιακή υπηρεσία της οποίας είμαι συνιδρυτής) προσφέρουμε ένα βασικό πακέτο εκκίνησης 5-10 ωρών τον μήνα, ανάλογα με την περιπλοκότητα της ιστοσελίδας και, στη συνέχεια, γίνεται αυτόματη χρέωση σύμφωνα με το καθιερωμένο ωριαίο κόστος.
Αν όλο αυτό μεταφράζεται σε φόρτο εργασίας για εσάς ή το προσωπικό σας, σκεφτείτε να αναθέσετε τις εργασίες συντήρησης ιστοσελίδων σε εξωτερικούς συνεργάτες υψηλού επιπέδου, οι οποίοι άμεσα θα αναλάβουν αυτήν τη δέσμευση. Μπορείτε, επίσης, να έχετε υπόψιν σας marketplaces όπως το Tweaky ή το CreativeFolks.

Βελτιστοποίηση Ποσοστού Μετατροπής (CR)

Εν τέλει, δεν μπορείτε να προβλέψετε με απόλυτη βεβαιότητα τη συμπεριφορά των πραγματικών χρηστών στην ιστοσελίδα που έχετε δημιουργήσει. Κι εδώ είναι που εφαρμόζεται η υπηρεσία βελτιστοποίησης Ποσοστού Μετατροπής. Οι περισσότεροι από τους πελάτες μου μένουν έκπληκτοι όταν τους εξηγώ πώς μπορούν να ελέγχουν αυτόματα, μέσω split testing, διαφορετικές εκδοχές της ιστοσελίδας τους— A/B testing — για τη βελτίωση του Ποσοστού Μετατροπής.

Η παροχή υπηρεσιών βελτιστοποίησης Ποσοστού Μετατροπής μπορεί να περιλαμβάνει:
1. Διεξαγωγή του πειράματος: υπόθεση, ελεγχόμενες μεταβλητές και προτεινόμενες εκδοχές προς έλεγχο
2. Διαχείριση του πειράματος: μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λογισμικό όπως το Visual Website Optimizer ή το Optimizely
3. Παρουσίαση των αποτελεσμάτων του πειράματος: μπορείτε να συνοψίσετε τα αποτελέσματα που έχετε συλλέξει και τις αλλαγές που προτείνετε
4. Εφαρμογή των αλλαγών στην ιστοσελίδα: ανάλογα με τις ανάγκες, θα αναβαθμίσετε την ιστοσελίδα με το βελτιωμένο σχέδιο.

Διαδικτυακό μάρκετινγκ

Ο πελάτης σας έχει αποφασίσει να επενδύσει σε μια ιστοσελίδα και ο βασικός λόγος είναι επειδή πιστεύει πως, μέσω αυτού, θα δημιουργηθούν νέες ευκαιρίες για την επιχείρησή του. Η εφαρμογή του σχεδίου διαδικτυακού μάρκετινγκ μπορεί να αποτελέσει μια επιπρόσθετη παρεχόμενη υπηρεσία και να περιλαμβάνει: σύνταξη της λίστας των διευθύνσεων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, SEO, εφαρμογή βέλτιστων πρακτικών για τη διαχείριση της παρουσίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δημιουργία στρατηγικής για διαφήμιση στο διαδίκτυο, κτλ.
Αν δεν είστε επαγγελματίας στο διαδικτυακό μάρκετινγκ, μπορείτε και πάλι να έχετε συνεχές ελεγχόμενο κέρδος, αναθέτοντας τη δουλειά σε εξωτερικούς συνεργάτες που είναι ειδικοί σε αυτόν τον τομέα. Πολλές εταιρείες ψηφιακού μάρκετινγκ (συμπεριλαμβανομένης και της δικής μου) προσφέρουν ένα υγιές πρόγραμμα συνεργασίας που σας επιτρέπει να παραδίδετε ένα κορυφαίο στον τομέα του προϊόν μάρκετινγκ χωρίς να ξοδέψετε χρόνο και κόπο, για να μάθετε και να εφαρμόζετε τις πιο πρόσφατες στρατηγικές παραγωγής κίνησης.

Όταν επιλέγετε μια εταιρεία για μακροπρόθεσμη συνεργασία, πρέπει να είστε υπομονετικοί και πολύ καλά διαβασμένοι. Ο πελάτης σας εμπιστεύεται τις συμβουλές σας, γι’ αυτό δεν θα ήταν επιθυμητό να προβείτε σε βιαστικές ενέργειες και να τον απογοητεύσετε.

Διαχειριζόμενη φιλοξενία ιστοσελίδων (Web hosting)

Η φιλοξενία ιστοσελίδων είναι παραδοσιακά ο καλύτερος τρόπος για τους τεχνικούς σχεδιασμού και ανάπτυξης ιστοσελίδων, ώστε να δημιουργήσουν εισόδημα από τους τρέχοντες πελάτες τους. Οι πελάτες σας θα ενθουσιαστούν αν μάθουν ότι δεν χρειάζεται να βρουν εταιρεία φιλοξενίας και να διαχειρίζονται τη δική τους λύση φιλοξενίας ιστοσελίδας. Έτσι, διευκολύνεστε και εσείς και ο πελάτης στην πραγματοποίηση ενημερώσεων της ιστοσελίδας και υπηρεσιών συντήρησης. Αξιόπιστες εταιρείες κοινής φιλοξενίας ιστοσελίδων όπως η Rackspace και η MediaTemple προσφέρουν προσιτές, διαχειριζόμενες λύσεις που σας επιτρέπουν να φιλοξενείτε πολλαπλά domain.

Αν αναζητείτε μεγάλη αξία και την ικανότητα να ελέγχετε σωστά τις υπηρεσίες φιλοξενίας ιστοσελίδας σας, θα έπρεπε να σκεφτείτε την χρήση ενός παρόχου εικονικού ιδιωτικού εξυπηρετητή (VPS) όπως ο Linode, ο Digital Ocean ή ο Prgmr. Όπως και στην κοινή φιλοξενία ιστοσελίδων, ο VPS θα σας επιτρέψει, επίσης, να αναπτύξετε και να διαχειρίζεστε πολλαπλά domain με την χρήση εικονικής φιλοξενίας.

Το μειονέκτημα του VPS είναι ότι, αν δεν έχετε γνώσεις διαχείρισης εξυπηρετητή ιστού, η καμπύλη μάθησης μπορεί να είναι απότομη. Ωστόσο, ο VPS θα σας δώσει πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με τη φιλοξενία ιστοσελίδων, όπως πιο πολλούς πόρους εξοπλισμού και πολύ καλύτερο έλεγχο με το λογισμικό και την εγκατάσταση του εξυπηρετητή σας.

Έρευνα και ανάπτυξη

Καθώς η τεχνολογία εξελίσσεται συνεχώς, οι ιστοσελίδες μπαγιατεύουν πιο γρήγορα απ’ ό,τι το ψωμί στην ψωμιέρα σας. Αν μοιράζεστε το πάθος σας για τον σχεδιασμό και το μέλλον του διαδικτύου με τον πελάτη σας, θα αναπτύξετε στενότερο δεσμό και θα προωθήσετε αποτελεσματικά ένα νέο plugin ή μια νέα τεχνολογία που θα βρείτε και ξέρετε ότι θα βοηθήσει την επιχείρησή τους. Εγώ ψάχνω συνεχώς νέους τρόπους να βελτιώσω και τη δική μου ιστοσελίδα και αυτές των πελατών μου. Και όταν βρίσκω κάτι καλό, ποτέ δεν διστάζω να τους ενημερώσω γι’ αυτό και να τους προσφέρω τις υπηρεσίες μου για να το εφαρμόσω στην ιστοσελίδα τους.

Πηγή: http://sixrevisions.com/business/extra-web-design-services/